Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă meteo! Cod galben și cod portocaliu de ninsori, în mai multe zone din țară

Alertă meteo! Cod galben și cod portocaliu de ninsori, în mai multe zone din țară

Meteorologii vin cu vești proaste. În intervalul 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18 vor fi mai multe avertizări cod galben și portocaliu de ninsori abundente.

Alertă meteo! Cod galben și cod portocaliu de ninsori, în mai multe zone din țară
Sursa foto: Foto: ISU Bucureti-Ilfov
22 Mar 2020   •   13:01

Vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice –  sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

COD GALBEN 
Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13:00 - 23 martie, ora 02:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol 
Zone afectate: Carpații Orientali și Meridionali

În intervalul menționat, va ninge moderat (cantități de precipitații în jurul a 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în zona înaltă, cu viteze de 60....70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

COD GALBEN 
Interval de valabilitate: 23  martie, ora 02:00 - 25 martie, ora 10:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte
Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei 

În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

COD GALBEN 
Interval de valabilitate: 23  martie, ora 02:00 - 25 martie, ora 10:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte
Zone afectate: Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol 
Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50  l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt  și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

×
Subiecte în articol: alerta meteo ninsoare ANM
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close