Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă meteo! Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină până miercuri. Județele vizate

Alertă meteo! Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină până miercuri. Județele vizate

Alertă meteo! Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină până miercuri. Județele vizate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Iun 2019   •   17:44

Potrivit avertizărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, marți începând cu ora 15:30 și până miercuri, 05.06.2019, ora 17:00 va ploua abundent, cu grindină de dimensiuni medii și posibil mari.


Zona vizată: Lugoj, Făget, Coșteiu, Nădrag, Gavojdia, Darova, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Tomești, Dumbrava, Boldur, Margina, Traian Vuia, Fârdea, Balinț, Criciova, Mănăștiur, Bârna, Știuca, Curtea, Ohaba Lungă, Pietroasa și zona de munte.

RECOMANDĂRI

În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

×
Subiecte în articol: ANM cod portocaliu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close