Antena 3 CNN Actualitate Social Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: "Virusul nu trece granița"

Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: "Virusul nu trece granița"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nu are niciun fel de relevanță faptul că a apărut un caz de variola maimuței la graniță.

Alexandru Rafila, despre cazul de variola maimuței din Ungaria: "Virusul nu trece granița"
Sursa foto: gov.ro
de Milena Niță    |    02 Iun 2022   •   12:12

"Virusul nu trece granița. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz", a reacţionat şeful de la Sănătate, joi, după primul caz de variola maimuţei în Ungaria.

"Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. 

Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor", a adăugat medicul Alexandru Rafila.

În context, demnitarul spune că România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit.

"Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că pentru un contact e necesară administrarea a două doze", încheie Rafila.

Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat de 38 de ani, a declarat miercuri medicul-şef Cecilia Muller.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Variola maimuței
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close