Antena 3 CNN Actualitate Social Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Restricțiile din București se prelungesc pentru încă două săptămâni"

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Restricțiile din București se prelungesc pentru încă două săptămâni"

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat vineri că restricțiile care sunt în vigoare acum în București se vor prelungi sâmbătă pentru următoarele două săptămâni, dacă în această perioadă rata de incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19 rămâne mai mare de 3,5 la mia de locuitori.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Restricțiile din București se prelungesc pentru încă două săptămâni"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    23 Apr 2021   •   23:04

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a subliniat că restricțiile vor fi „regândite” în cazul în care rata de incidență scade sub acest prag de 3,5 la mia de locuitori. 

„Există unele derogări de la măsurile pe care le știm şi anume vineri 30 aprilie, magazinele vor avea programul prelungit cu două ore și se vor închide la ora 20:00, iar în noaptea de Înviere circulația va fi liberă pentru oamenii care vor să meargă la slujbă pe tot parcursul nopții, fără declarație, se pot deplasa liber între biserică și casă.

În Duminica Floriilor rămân în vigoare restricțiile valabile și în prezent: magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația nu mai este permisă după ora 20:00 fără motive bine întemeiate, trecute în declarația pe proprie răspundere", a spus Alin Stoica vineri la Digi24.

În București, s-a vaccinat aproximativ 20 la sută din populație

În București, s-a vaccinat aproximativ 20 la sută din populație. Numărul de vaccinări este însă în creștere în ultimele trei zile, depășind pragul de 13.500 de persoane pe zi. Ritmul trebuie accelerat, pentru că dacă rămânem la acest plafon, nu o să ajungem să avem o imunizare suficient de mare până în toamnă, când ne-am dori să avem restricțiile eliminate cu totul”, a mai spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Întrebat dacă ne putem gândi la o primă etapă de relaxare de la 1 iunie, în cazul în care se menține același ritm de vaccinare, Alin Stoica a spus că o parte a relaxării vine din indicatorul de infectare.

„Dacă se păstrează trendul și trecem peste sărbători fără probleme majore - și nu văd de unde ar putea să apară, pentru că lucrurile sunt destul de bine organizate , atunci trendul se va menține și vom scădea sub 3 la mie, când începem ușor-ușor să redeschidem anumite lucruri.

La o rată sub 3 la mie, restaurantele se pot deschide în interior la capacitatea de 30 la sută, dacă se ajunge sub 1,5, atunci pot fi deschise la 50 la sută capacitate”, a mai explicat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close