Antena 3 Actualitate Social Amendă colosală pentru un român cu ambrozie în curte, care nu şi-a curăţat terenul

Amendă colosală pentru un român cu ambrozie în curte, care nu şi-a curăţat terenul

de Cristi Georgescu    |    22 Sep 2022   •   08:39
Amendă colosală pentru un român cu ambrozie în curte, care nu şi-a curăţat terenul
Sursa foto: Getty Images

Proprietarul unui spaţiu unde a funcţionat o întreprindere din Vrancea a primit o amendă colosală, după ce nu şi-a curăţat terenul plin de ambrozie. 

Totul a venit în urma unor sesizări ale vecinilor, deranjaţi de gunoaiele adunate în acel loc, dar şi alergia la ambrozie

Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au dat marţi o amendă în valoare de 100.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro - n.r.) pentru proprietarii unui teren care nu au efectuat lucrări de îndepărtare a ambroziei de pe amplasament.

"La începutul lunii august, atrăgeam atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă ambrozia. 

Sesizarea unor vecini ai fostului Laminor, astăzi aflat într-o stare avansată de degradare, descria existenţa mai multor deşeuri împrăştiate în incinta fostei întreprinderi şi, în mod special, prezenţa ambroziei. 

La controlul pe amplasament efectuat de comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu agenţi ai Poliţiei Locale, s-a constatat, printre altele, prezenţa pe suprafeţe importante a buruienii în stadiul de înflorire", a declarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian.

Ambrozia este un soi care înfloreşte în august-septembrie, polenul ei fiind responsabil de apariţia problemelor alergice, începând cu luna august şi mergând până în octombrie şi chiar noiembrie.

Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia prevede că "Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane".
 

×
Subiecte în articol: amenda ambrozie Vrancea

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close