Antena 3 CNN Actualitate Social Greşeala care le poate aduce proprietarilor de teren amenzi de 20.000 de lei

Greşeala care le poate aduce proprietarilor de teren amenzi de 20.000 de lei

Proprietarii de terenuri riscă amenzi considerabile dacă nu le curăţă de ambrozie, plantă care provoacă alergii multor persoane.

Greşeala care le poate aduce proprietarilor de teren amenzi de 20.000 de lei
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   09:50

Bucureștenii din Sectorul 6 care nu își curăță terenurile de ambrozie riscă să primească amenzi de până la 20.000 de lei, anunță Primăria de sector printr-un comunicat oficial.

Primăria Sectorului 6 menționează clar că proprietarii de terenuri au obligația de a-și curăța și împrejmui terenurile.

Din data de 16 iulie și până acum, polițiștii locali din Sectorul 6 au amendat trei societăți comerciale cu 60.000 de lei și cinci persoane fizice cu 25.000 de lei, tocmai din această cauză, iar polițiștii anunță că au întețit controalele.

„Un proprietar poate fi sancționat contravențional pentru neîntreținerea și neigienizarea terenului, pentru neîmprejmuirea acestuia și dacă nu distruge ambrozia. Concret, într-un an poate primi avertismente și circa trei amenzi. Dacă tot nu intră în legalitate, următorul pas este supraimpozitarea terenului cu până la 500%”, a anunţat Camelia Forăscu, șef serviciu Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 6.

Pentru că alergia la ambrozie a devenit o problemă de sănătate publică, în 2018 autoritățile au dat o lege prin care obligă proprietarii de terenuri intravilane sau extravilane să desfășoare periodic lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei.

Cei care nu se conformează primesc, în primă fază (perioada 1-15 iulie), avertismente. Apoi, în perioada 16 iulie – 31 octombrie, se trece la amenzi. Persoanele fizice pot fi sancționate cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, iar cele juridice cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ambrozie București
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close