Antena 3 CNN Actualitate Social Amenzi-record date de ANPC înainte de sărbători: peste 100.000 lei

Amenzi-record date de ANPC înainte de sărbători: peste 100.000 lei

Amenzi-record date de ANPC înainte de sărbători: peste 100.000 lei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Dec 2015   •   21:40
Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au controlat, miercuri, 28 de operatori economici care activau în piețele Capitalei, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 108.900 lei, informează instituția, potrivit Agerpres.
 
În domeniul produselor alimentare, au fost verificați 20 de operatori economici, iar 16 dintre aceștia au fost amendați cu un total de 64.000 de lei pentru nerespectarea drepturilor consumatorilor.
 
De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare și au fost retrase din circuitul consumului uman 187 de kilograme de produse alimentare în valoare de 2.942 de lei și s-au oprit temporar de la comercializare 312 kilograme în valoare de 6.240 lei, până la re-etichetare.
 
Potrivit datelor ANPC, în cadrul controalelor demarate miercuri în piețele bucureștene, principalele deficiențe constatate în cazul produselor alimentare au vizat comercializarea acestora în afara datei durabilității minimale depășită, produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare, produse alimentare expuse la comercializare la temperatura mediului ambiant din magazin, în afara vitrinelor frigorifice (respectiv la 20 de grade Celsius și nu la 4 grade Celsius, conform recomandărilor producătorilor).
 
În ceea ce privește produsele nealimentare, inspectorii ANPC au controlat opt operatori economici și s-au aplicat opt amenzi contravenționale în valoare totală de 44.900 de lei.
 
În acest caz, inspectorii ANPC au găsit ghirlande cu elemente netraduse și neverificate din punct de vedere al securității produselor (lipsă marcaj CE), care să certifice că produsele sunt sigure, jucării cu părți mici, detașabile, care puteau pune în pericol viața și sănătatea copiilor, fără instrucțiuni de utilizare.
 
În acest caz, au fost oprite definitiv de la comercializare jucăriile periculoase și temporar de la comercializare ghirlandele fără marcaje și certificări.
 

×
Subiecte în articol: amenzi ANPC
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close