Antena 3 CNN Actualitate Social ANAF propune înghețarea salariilor angajaţilor Fiscului din unităţile teritoriale

ANAF propune înghețarea salariilor angajaţilor Fiscului din unităţile teritoriale

ANAF propune înghețarea salariilor angajaţilor Fiscului din unităţile teritoriale
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2017   •   12:22

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, marţi, că a propus MFP un amendament la proiectul Legii salarizării care prevede că, dacă nu pot fi mărite salariile angajaţilor din unităţile teritoriale, atunci nivelul acestora să rămână la limita actuală.

”În momentul de faţă lucrurile intră pe făgaşul normal. Mai avem nişte situaţii izolate la Brăila, Constanţa şi Hunedoara. Noi avem astăzi o întâlnire cu liderul de sindicat Vasile Marica şi cu consiliul sindicatelor din ţară, inclusiv sindicatul Finanţistului. (...) Sperăm să aducem lucrurile pe făgaşul normal şi activitatea instituţiilor afectate ieri de aceste proteste să se reia în condiţii normale”, a declarat preşedintele ANAF.

Şeful ANAF a afirmat că doleanţa cea mai mare a sindicaliştilor este salarizarea unităţilor teritoriale la nivelul unităţii centrale.

”Pot să vă spun că un şef de administraţie judeţeană a finanţelor publice în anul 2022 va pierde undeva în jur de 2.000 de lei, un şef de direcţie vamală va pierde undeva la 3.000 de lei, la nivel de consilieri vamali sunt diminuări între 800 şi 1.500 de lei în funcţie de vechime. Una din propunerile pe care le-am făcut către Ministerul de Finanţe a fost dacă nu se poate găsi o soluţie pentru majorarea acestor salarii să rămână la limita actuală”, a punctat preşedintele ANAF.

El a ţinut să precizeze că, la nivelul ANAF, nu există salariu de 14.000 de lei.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: ANAF salarii angajati fisc
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close