Antena 3 CNN Actualitate Social ANAF verifică apartamentele românilor. De ce se vor face controale

ANAF verifică apartamentele românilor. De ce se vor face controale

ANAF verifică apartamentele românilor. De ce se vor face controale
04 Dec 2019   •   11:51

Fiscul ia în calcul să verifice proprietarii de locuinţe, în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, în special pentru a depista eventualele venituri nedeclarate.

Procedural, verificările ar putea demara în urma discuţiilor cu  administratorii de bloc în blocurile mai mari, în special în zonele considerate sensibile, ulterior fiind notificaţi şi proprietarii asupra controalelor şi sancţiunilor ce pot fi aplicate, au spus reprezentanţi ai ANAF.   

Obligativitatea proprietarilor de apartamente sau case supuse închirierii de a declara Fiscului veniturile obţinute a fost anulată în 2018, dar a fost reintrodusă în 2019 în Declaraţia Unică, scrie avocatoo.ro. 

Pe de altă parte, cei care obţin venituri din chirii trebuie să încheie un contract între ei şi chiriaşi, pe care trebuie să-l depună la ANAF în maxim 30 de zile de la semnarea contractului.    

În cazul în care veniturile obţinute din chirii nu au fost declarate, în urma unei inspecţii fiscale ANAF, proprietarul va trebui să plătească impozitul şi contribuţia la asigurările sociale de sănătate datorate, dobânzile şi penalităţile de nedeclarare, potrivit informaţiilor ANAF.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close