Antena 3 CNN Actualitate Social Tinerii caută joburi sezoniere. Salariile cerute, mai mari decât ceea ce oferă angajatorul

Tinerii caută joburi sezoniere. Salariile cerute, mai mari decât ceea ce oferă angajatorul

Vacanţa de vară reprezintă un prilej bun pentru tineri să îşi găsească un loc de muncă. În cele trei luni libere, tinerii reușesc să-şi strângă ceva bani de buzunar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2023   •   10:03

Mulţi adolescenţi caută de lucru în vacanţa de vară, iar cele mai bine plătite joburi sezoniere sunt în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Constanţa. Sunt căutați tineri pentru a lucra în baruri, la terase, în restaurant sau hoteluri. În timp ce unii își strâng banii câștigați, alții preferă să se distreze și să îşi cumpere haine de firmă. 

Pe platformele de recrutare, peste 416.000 de tineri din segmentul 18-24 de ani au aplicat din iunie și până în prezent. Media salariilor la nivel național este de 3.000 de lei, dar așteptările tinerilor pornesc de la 4.500 de lei. Banii câștigați pe timpul verii sunt de cele mai multe ori economisiți pentru studii, dorințe sau distracții.

Citeşte şi: De ce foarte multe dintre companiile românești au decis să angajeze personal din Nepal în anul 2023?

"Este un moment bun pentru că sunt multe domenii care scot pe foarte multe locuri de muncă exact în această activitate și caută în special tineri", a declarat Ana Călugăru, director platformă de recrutare

Adolescenţii pot lucra începând cu vârsta de 15 ani, cu acordul părinţilor. 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close