Antena 3 Actualitate Social Anchetă cu scandal în cazul copilului mort într-un spital privat. Mesajul mamei îndoliate pentru Colegiul Medicilor

Anchetă cu scandal în cazul copilului mort într-un spital privat. Mesajul mamei îndoliate pentru Colegiul Medicilor

25 Oct 2018   •   12:07
Anchetă cu scandal în cazul copilului mort într-un spital privat. Mesajul mamei îndoliate pentru Colegiul Medicilor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Ancheta în cazul copilului mort după o operaţie banală, la o clinică privată, va ţine cel puţin un an. Atât durează verificarea documentelor, a procedurilor, expertizele şi audierea medicilor care s-au ocupat de pacient, declară reprezentanţii Colegiului Medicilor. Familia a primit vestea când îşi îmormânta copilul.  Reprezentanţii Colegiului Medicilor le-au transmis că ancheta va merge pe firul procedurilor medicale până la descoperirea adevărului. Experţii vor analiza şi dacă operaţia a fost executată corect din punct de vedere tehnic.

''Sigur ceva s-a întâmplat care a dus la acest prejudiciu şi acel ceva este obiectul cercetării noastre. Şirul lung care a dus la decesul copilului şi în a cui sarcină cade. A instituţiei sau a medicilor'', a spus Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Mama băiatului spune însă că nu are niciun fel de încredere în aceste cercetări. ''Şi-au bătut joc de Ştefan, dar nu trebuie să-şi mai bată joc de alţi copii (...) Să îşi facă ce anchete doresc. Din punctul meu de vedere, este o instituţie gen gaură fără fund, nu-mi aduc aminte de vreun caz soluţionat în favoarea pacienţilor'', a spus mama micuţului.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor susţin că, în fiecare an, două sau trei anchete sunt finalizate cu cele mai dure sancţiuni care pot fi acordate unui medic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close