Antena 3 CNN Actualitate Social Anchetă cu scandal în cazul copilului mort într-un spital privat. Mesajul mamei îndoliate pentru Colegiul Medicilor

Anchetă cu scandal în cazul copilului mort într-un spital privat. Mesajul mamei îndoliate pentru Colegiul Medicilor

Anchetă cu scandal în cazul copilului mort într-un spital privat. Mesajul mamei îndoliate pentru Colegiul Medicilor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
25 Oct 2018   •   12:07

Ancheta în cazul copilului mort după o operaţie banală, la o clinică privată, va ţine cel puţin un an. Atât durează verificarea documentelor, a procedurilor, expertizele şi audierea medicilor care s-au ocupat de pacient, declară reprezentanţii Colegiului Medicilor. Familia a primit vestea când îşi îmormânta copilul.  Reprezentanţii Colegiului Medicilor le-au transmis că ancheta va merge pe firul procedurilor medicale până la descoperirea adevărului. Experţii vor analiza şi dacă operaţia a fost executată corect din punct de vedere tehnic.

''Sigur ceva s-a întâmplat care a dus la acest prejudiciu şi acel ceva este obiectul cercetării noastre. Şirul lung care a dus la decesul copilului şi în a cui sarcină cade. A instituţiei sau a medicilor'', a spus Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Mama băiatului spune însă că nu are niciun fel de încredere în aceste cercetări. ''Şi-au bătut joc de Ştefan, dar nu trebuie să-şi mai bată joc de alţi copii (...) Să îşi facă ce anchete doresc. Din punctul meu de vedere, este o instituţie gen gaură fără fund, nu-mi aduc aminte de vreun caz soluţionat în favoarea pacienţilor'', a spus mama micuţului.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor susţin că, în fiecare an, două sau trei anchete sunt finalizate cu cele mai dure sancţiuni care pot fi acordate unui medic.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close