Anchetă de proporții la spitalul din Slatina. Peste 140 de radiografii au fost găsite în vestiarele a trei medici ortopezi

13 Mar 2019   •   15:59
Anchetă de proporții la spitalul din Slatina. Peste 140 de radiografii au fost găsite în vestiarele a trei medici ortopezi

Este anchetă la spitalul din Slatina după ce au fost descoperite, în vestiarele a trei medici ortopezi, peste 140 de radiografii. 

Suspiciunea a fost ridicată după ce poliţiştii au cerut radiografia şi foaia de observaţie a unui pacient, dar conducerea unităţii medicale nu le-a găsit. Acum, trei medici sunt cercetați disciplinar și riscă să fie dați afară pentru că au ascuns aceste radiografii, scrie cancan.ro.

“Ieri dimineaţă (marți, n.r.) domnul manager m-a informat că se va întruni o comisie şi că trebuie să mergem să căutăm radiografii deoarece, la solicitarea IPJ Olt, a unor acte medico-legale nu au fost găsite radiografiile”, a spus  Florin Popa, directorul medical al Spitalului Slatina.

Medicii acuzaţi spun că radiografiile erau folosite pentru lucrări ştiinţifice şi nu avut alte intenţii cu ele. 

Cei trei doctori sunt cercetaţi disciplinar, iar aceştia trebuie să explice de ce păstrau radiografiile. Unul dintre ei chiar a sunat la 112 să anunţe că i-a fost spart vestiarul.  Poliţia a deschis dosar penal pentru furt şi distrugere.

 

x close