Antena 3 CNN Actualitate Social Anchetă la Ministerul Apărării, după moartea unui militar. Soldatul decedat fusese trimis în misiune fără documente

Anchetă la Ministerul Apărării, după moartea unui militar. Soldatul decedat fusese trimis în misiune fără documente

Anchetă la Ministerul Apărării, după moartea unui militar. Soldatul decedat fusese trimis în misiune fără documente
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Aug 2015   •   18:09

Viitorul unui copil de militar este frânt de un sistem. Delia are 4 ani şi este fiica lui Laurenţiu Mihai, plutonierul major decedat în autocarul care a făcut accident, pe 29 iulie, în Teiuş

 
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, sesizat de reporterul Antena 3, a declanşat deja Corpul de Control pentru a face verificări. La final, raportul va fi trimis către Parchetul Militar. 
 
Laurenţiu era în misiune în acel moment. Se întorcea din Oradea, spre Bucureşti, dar prezenţa lui acolo nu era justificată de niciun document. 
 
Militarul Laurenţiu Mihai fusese chemat, nejustificat, din concediu. Şi nu a fost avansat post-mortem. Avansarea nu este doar un titlu onorific, iar, lipsa ei, înjumătăţeşte drepturile urmaşilor. Ale soţiei şi-ale copilului. 
 
La sesizarea echipei Antena 3 care a făcut o anchetă solidă, pe bază de probe, Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declanşat deja o anchetă a Corpului de Control. 
 
Plutonier-major Laurenţiu Mihai. După 15 ani de activitate, Laurenţiu a murit în misiune. După o deplasare către Oradea, de Ziua Imnului Naţional, autocarul în care se aflau 25 de militari din Fanfara Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul a plecat spre Bucureşti.
 
Cu două ore înaintea accidentului, Laurenţiu şi-a sunat soţia. 
 
Laurenţiu a fost declarat mort după o oră şi jumătate de manevre de resuscitare.
 
Toţi militarii veniseră la ordin la acel eveniment, nu de bună-voie.
Sursele noastre susţin că niciun militar nu a semnat. Cu toate acestea, reporterul Antena 3 care a investigat cazul a reuşit să demonstreze că unele rapoarte au fost nu doar redactate, ci şi semnate. 
 
Pe 30 iulie, Laurenţiu a ajuns în Unitate, în sicriu.

×
Subiecte în articol: MApN
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close