Antena 3 CNN Actualitate Social Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, a stat mută ca peştele în faţa jurnaliştilor, după ce a fost audiată în CSM

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, a stat mută ca peştele în faţa jurnaliştilor, după ce a fost audiată în CSM

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, a dat o adevărată reprezentație actoricească fără cuvinte.

de Delia Bulgaru    |    24 Apr 2024   •   13:08

Audiată astăzi timp de două ore la Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, Popoviciu a stat ulterior mai bine de un minut în fața reporterilor care o bombardau cu întrebări, fără să răspundă la niciuna dintre acestea.

"Considerați că meritați sancțiune?"
"Ce aveți de spus în apărarea dumneavoastră?"
"De ce mestecați gumă în sala de judecată?"
"Ați studiat dosarul înainte?"
"Vă mai întreb o dată: de ce ați solicitat cartea de identitate a victimei decedate?"
"Aveți de gând să vă cereți scuze părinților victimelor?"
"Credeți că veți fi suspendată din funcție?"
"Ați picat în fața secției (de judectători a) CSM?"

Toate acestea sunt întrebări legitime, din perspectiva felului în care s-a desfășurat până în prezent procesul șoferului drogat, care a ucis doi tineri cu mașina, anul trecut, în localitatea 2 Mai.

Însă, la fel ca în cunoscutul joc de societate "cine vorbește primul, duce gunoiul", judecătoarea Popoviciu a ales tăcerea absolută, reușind performanța de a transmite, fără cuvinte, disprețul său față de jurnaliști și față de interesul public, reflectat în întrebările reporterilor.

După momentul în care a cerut, în sala de judecată, buletinul unuia dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, Inspecția Judiciară s-a sesizat și a acuzat-o pe judecătoarea Popoviciu că și-a îndeplinit funcția "cu rea-credință și cu gravă neglijență".

De altfel, Inspecția Judiciară a trimis CSM propunerea de suspendare din funcție a acestui magistrat, până la finalizarea procedurilor disciplinare, apreciind că, în caz contrar, ar putea fi adusă "o atingere gravă prestigiului justiției".

Judecătoarea Popoviciu a făcut cerere de abținere în dosarul lui Vlad Pascu, dar cererea i-a fost respinsă

"Cei din CSM decid dacă judecătoarea va fi sau nu suspendată din activitate pe perioada cercetării disciplinare, însă Ioana Ancuța Popoviciu nu a avut un răspuns la întrebările care i-au fost ulterior adresate de jurnaliști. 

Ea a stat în fața reporterilor mai mult de un minut și a ascultat ce am fi vrut noi să aflăm de la ea, însă nu a spus nimic.

A tăcut în tot acest timp.

Trebuie precizat că însăși Ancuța Popoviciu a formulat o cerere de abținere în dosarul lui Vlad Pascu, dar aceasta a fost respinsă definitiv, ca nefondată, de Judecătoriei Mangalia.

Ședința de azi a Secției pentru judecători din cadrul CSM ar fi trebuit să aibă loc încă de săptămâna trecută, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Popoviciu a solicitat o amânare, invocând faptul că, astfel, va putea participa în persoană, și nu prin videoconferință", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Delia Bulgaru.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close