Antena 3 CNN Actualitate Social El este zAndy, adolescentul român care a câștigat 200.000 de dolari numai din jocuri video

El este zAndy, adolescentul român care a câștigat 200.000 de dolari numai din jocuri video

Lăsaţi copiii să joace jocuri video! La doar 16 ani, orădeanul Andrei Ursu, pe numele de "scenă" @zAndy, a reuşit să facă bani frumoşi din gaming.

El este zAndy, adolescentul român care a câștigat 200.000 de dolari numai din jocuri video
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Alexandra Dima    |    07 Sep 2022   •   15:12

Andrei Ursu este gamer de la trei ani. Până acum, el a câştigat 200.000 de dolari din turneele de Fortnite, jocul său favorit.

"Verişorul meu, Mihai Hash (cunoscut în lumea vloggingului ca Mikey Hash, de la Doza de Hash - n.r.), mai mare decât mine, m-a introdus în lumea jocurilor. Până să apară Fortnite am încercat tot felul de jocuri competitive, cum ar fi Counter Strike, şi visam să ajung gamer profesionist, să îmi câştig existenţa din asta", povesteşte adolescentul pentru Bihoreanul

Fortnite este unul dintre cele mai cunoscute jocuri pe calculator, alături de Counter-Strike, League of Legends (LoL), PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) şi Call of Duty. 

Lansat de Epic Games în 2017 în formatul care i-a adus faima, Fortnite este un joc multiplayer de tip battle royal. Asta înseamnă că jucătorii îşi aleg "avataruri" într-o lume imaginară, plină de provocări, câştigători fiind cei care reuşesc să rămână în viaţă după bătălii sângeroase. În joc se poate participa individual ori în echipe de patru, trei sau două persoane, iar compania câştigă din vânzarea costumelor şi a accesoriilor virtuale care fac un avatar mai puternic. 

zAndy joacă de la 3 ani şi participă la competiţii de la 13

Numele de gamer zAndy, Andrei şi l-a ales când era în clasa a V-a. Pasiunea sa pentru Fortnite l-a făcut să petreacă şi 8 ore zilnic în faţa computerului. 

Imediat ce a împlinit 13 ani, vârsta minimă de participare la o competiţie de Fortnite, zAndy s-a înscris la mai multe turnee. Primii bani, 1.000 de dolari, i-a câştigat în 2019. 

Acum participă la toate turneele şi campionatele, care încep de obicei seara, la ora 20:00 şi se termină după câteva ore.

La finalul lunii mai, anul acesta, a căştigat un premiu de 15.000 dolari, apoi au fost altele şi mai mari. "În total am adunat cam 200.000 de dolari" spune adolescentul, care a urcat în clasamente şi a ajuns pe locul 20 în Europa, un nivel neatins până acum de niciun alt gamer de Fortnite român.

zAndy îşi continuă pasiunea cu tenacitate. În noiembrie va participa în SUA la turneul mondial Fortnite, în sistem de perechi, invitat chiar de către compania producătoare, Epic Games. De asemenea, el este la un pas de a face parte dintr-o echipă profesionistă de gameri.

×
Subiecte în articol: Andrei Ursu Oradea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close