Antena 3 CNN Actualitate Social Andrey Novakov, despre mobilitatea orașelor europene: "Metroul, autobuzele și tramvaiele trebuie să fie mai atrăgătoare, nu doar sigure și ecologice"

Andrey Novakov, despre mobilitatea orașelor europene: "Metroul, autobuzele și tramvaiele trebuie să fie mai atrăgătoare, nu doar sigure și ecologice"

Europdeputatul Andrey Novakov a vorbit despre noul proiect de mobilitate urbană al Uniunii Europene, în cadrul emisiunii Be EU.

Andrey Novakov, despre mobilitatea orașelor europene: "Metroul, autobuzele și tramvaiele trebuie să fie mai atrăgătoare, nu doar sigure și ecologice"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    04 Feb 2023   •   16:02

Noul proiect al Uniunii Europene ce vizează mobilitatea urbană are în vedere transformarea mijloacelor de transport în comun. Liderii europeni își doresc să facă transportul în comun atrăgător.

Andrey Novakov, eurodeputatul care este responsabil de acest proiect a povestit pentru emsiunea Be EU mai multe detalii.

"Discutăm acum despre rețeaua de coridoare de transport la nivel european, și aș vrea să văd nu doar coridoare care duc către alte orașe, ci și o abordare inteligentă ca orașele să profite de aceste coridoare.Cred că de data aceasta, trebuie să se facă ceva la Bruxelles și apoi în statele membre.

Citește și:Europarlamentarul Gheorghe Falcă despre mobilitatea urbană a României: "Centrul orașului va fi mai mult pietonal. După 2024 va urma implementarea"

Noul pachet de mobilitate urbană se bazează pe o mobilitate curată și inteligentă. Scopul nostru este să creăm transporturi publice care, să fie atractive din nou. Metroul, autobuzele și tramvaiele trebuie să fie mai atrăgătoare, nu doar sigure și ecologice, dar și atrăgătoare", a povestit Andrey Novakov.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video următor:

×
Subiecte în articol: Parlamentul European Andrey Novakov
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close