Un angajat al Complexului Energetic Oltenia, găsit mort lângă un excavator. ITM face anchetă în cazul bărbatului de 39 de ani

de M.Z.    |    09 Iun 2020   •   12:21
Un angajat al Complexului Energetic Oltenia, găsit mort lângă un excavator. ITM face anchetă în cazul bărbatului de 39 de ani Hepta

Un lăcătuș mecanic de la Cariera II Tismana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, județul Gorj, a murit luni seara, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune. Descoperirea a fost făcută de un coleg, care a sunat la 112.

Victima, în vârstă de 39 de ani, este din Târgu-Jiu şi a fost găsit mort la locul de muncă, lângă un excavator. 

"Luni, în jurul orei 22.30, polițiștii au fost sesizați despre faptul că, la Cariera II Tismana, a avut loc un accident de muncă. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fata locului, a reieșit faptul că un bărbat de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, angajat ca lăcătuș mecanic la CEO, a suferit un accident de muncă, fiind găsit de un coleg, în stare de inconștiență, lângă un excavator”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Un echipaj medical a constatat decesul bărbatului.

ITM face anchetă

"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă", a mai spus Miruna Prejbeanu.

Inspectorii de muncă au deschis o anchetă în acest caz.

"Victima a fost prinsă între covorul benzii de cauciuc și tamburul de deviere. Cel mai probabil, accidentul s-a produs după ce covorul de cauciuc a prins sapa de curățire pe care victima o ținea în mână, fiind atrasa între covor și tambur. Doi inspectori de muncă s-au deplasat la locul accidentului, după producerea acestuia, evenimentul urmând a fi cercetat de către ITM Gorj", a precizat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.
 

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close