Antena 3 CNN Actualitate Social Angajaţi din administraţia locală sunt în grevă japoneză, cerând creșterea salariilor. Ei amenință cu greva generală

Angajaţi din administraţia locală sunt în grevă japoneză, cerând creșterea salariilor. Ei amenință cu greva generală

Angajaţi din administraţia locală sunt în grevă japoneză, cerând creșterea salariilor. Ei amenință cu greva generală
de M.Z.    |    22 Noi 2016   •   11:46

Angajaţi din administraţia locală sunt marţi în grevă japoneză, poartă banderole pe braţ, dar fără a întrerupe activitatea, și spun că pot declanșa greva generală, nemulţumiţi că funcţionarii publici şi personalul contractual nu au primit majorări salariale, aşa cum s-a întâmplat în Educaţie şi în Sănătate. 

Este vorba despre funcţionari publici din 1.200 de primării şi consilii judeţene şi din 260 de instituţii publice deconcentrate ale ministerelor care participă la protest, a precizat preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, potrivit News.ro.

Liderul SNFP a spus că funcţionarii publici şi personalul contractual protestează pentru că nu au primit în 2016 nicio creştere salarială, iar în acest domeniu sunt salarii de cel mult 1.600 – 1.700 de lei, deşi angajaţii au studii superioare şi vechime în muncă.

„(...) Dacă nu se modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 43/2016 vor apărea alte forme de protest, fiind posibilă organizarea unei greve generale, la nivel naţional”, a mai spus Oprescu.

Şi sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează marţi, timp de două ore, Ministerul Sănătăţii, în semn de solidaritate cu sindicaliştii care vor negocia Contractul Colectiv de Muncă la nivelul sectorului medical.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close