Antena 3 CNN Actualitate Social Mucegai, rugină şi mizerie la raioane în 3 hipermarketuri din Bucureşti. ANPC: "Este inadmisibil"

Mucegai, rugină şi mizerie la raioane în 3 hipermarketuri din Bucureşti. ANPC: "Este inadmisibil"

Trei operatori economici din Bucureşti au fost sancționați de ANPC, în urma neregulilor constatate în timpul controalelor. ”Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri", spune preşedintele ANPC.

Mucegai, rugină şi mizerie la raioane în 3 hipermarketuri din Bucureşti. ANPC: "Este inadmisibil"
Sursa foto: ANPC
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2021   •   20:21

În urma controalelor efectuate joi, de comisarii ANPC la 3 magazine aparținând marilor lanțuri de retail - Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249 au fost dispuse retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse.

Mai mult, comisarii au propus şi câte o sancțiune de suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Printre neregulile constatate se numără: 

- expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor) a diferite produse tratate termic, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum și un strat grosier de grăsime;

- prezența, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafața, precum și a unui grad avansat de uzură, mucegai; - -- - aceeași situație întâlnită și la vitrina raionului de pește sau la cea cu produse lactate; ---- ------- prezența, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de funcționarea precară a agregatelor și resturi alimentare;

-comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete; comercializare de produse congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare;

-utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată.

În acest context, ANPC a aplicat amenzi de 45.000 de lei.

”Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri. Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: ANPC București
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close