Antena 3 CNN Actualitate Social Decizie fără precedent a ANPC. Stația de metrou Victoriei, închisă

Decizie fără precedent a ANPC. Stația de metrou Victoriei, închisă

Decizie fără precedent a ANPC. Stația de metrou Victoriei, închisă
28 Ian 2016   •   13:35
Decizie fără precedent a Autorităţii Naționale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC). Inspectorii au decis să interzică Metrorex să folosească staţia Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de tren. 

”În urma primirii unei reclamații a unui consumator care și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului, o echipă de comisari din cadrul CPC al Mun. București s-a deplasat la stația de metrou Piața Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate.
 
A fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestarii serviciului până la remedierea deficiențelor", se arată în comunicatul ANPC. 

Potrivit ANPC, decizia trebuie pusă cât mai repede în aplicare, însă până în acest moment nu se știe dacă Metrorex s-a conformat cererii primite.
 
ANPC susține că este obligatoriu să nu se mai folosească stația de metrou Victoriei până când nu se rezolvă problema.
 
”Fie vor prelungi peronul, fie vor atașa de garnitura de metrou un dispozitiv, astfel încât să se prelungească până în apropierea trenului de metrou”, a explicat directorul ANPC, Paul Anghel, joi, la Antena 3.

În timp ce amenda este o măsură complementară și poate fi contestată de Metrorex, decizia închiderii stației de la Victoriei este obligatorie.
 
Șeful ANPC a spus că sunt și alte stații de metrou care ar putea să fie în această situație.

În replică, Metrorex anunță călătorii că nu închide stația de la Victoriei

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close