Antena 3 CNN Actualitate Social Anunț de ultimă oră despre George Maior. MAE vrea explicații despre declarațiile ambasadorului

Anunț de ultimă oră despre George Maior. MAE vrea explicații despre declarațiile ambasadorului

Anunț de ultimă oră despre George Maior. MAE vrea explicații despre declarațiile ambasadorului
27 Aug 2018   •   16:54

Ministerul de Externe are o primă reacție după declarațiile lui George Maior, actual ambasador al României în SUA şi fost director SRI.

Ambasadorul a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, actual avocat al preşedintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

Citește și: George Maior, reacție la scrisoarea lui Rudolph Giuliani. ”Asta vă spun clar”

„Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.

Reamintim că liniile de acțiune ale amabasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE”, se arată într-un comunicat al MAE. 

 

×
Subiecte în articol: MAE ambasador explicatii George Maior
Parteneri
Când cade Crăciunul și Revelionul în 2023
x close