Antena 3 CNN Actualitate Social Anunț important făcut de Klaus Iohannis la New York: Ce urmează să se implementeze, în România, până în 2020

Anunț important făcut de Klaus Iohannis la New York: Ce urmează să se implementeze, în România, până în 2020

Anunț important făcut de Klaus Iohannis la New York: Ce urmează să se implementeze, în România, până în 2020
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    20 Sep 2017   •   20:04

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până în 2020, 70% din instituţiile din România vor avea experţi în egalitatea de gen.

„În România, suntem pe deplin angajaţi în susţinerea unei abordări integratoare a egalităţii de gen ca element-cheie pentru promovarea politicilor sensibile la problematica egalităţii de gen şi ca un instrument puternic de protecţie şi sprijin pentru victimele violenţei domestice”, a spus Iohannis la lansarea „Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions'”, care promovează egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei.

El a arătat că din 2015, când România s-a alăturat iniţiativei HeForShe Impact Champions, s-au produs o serie de progrese semnificative în ceea ce priveşte egalitatea de gen.

În acest context, şeful statului a menţionat unul dintre angajamentele de impact puse în practică în România, şi anume, crearea unei noi profesii - expertul în egalitatea de gen.

„Nevoia de a implementa această nouă profesie a venit în urma înţelegerii faptului că numai un efort instituţionalizat ar duce la schimbarea concretă şi cuantificabilă a mentalităţii. Am realizat faptul că trebuie să transformăm această iniţiativă într-o abordare la nivelul întregului guvern”, a spus Iohannis.

Iohannis a menţionat că, până în prezent, 1.100 de oameni din administraţia publică locală şi centrală au fost pregătiţi ca specialişti în egalitatea de gen.

„Până în 2020, 70% din instituţiile publice naţionale şi locale din România vor avea experţi în egalitatea de gen”, a spus şeful statului, adăugând că în prezent se lucrează la o Nouă strategie privind promovarea egalităţii de gen şi prevenirea şi combaterea violenţei domestice pentru perioada 2018-2020 şi la Planul de aplicare a acesteia.


Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close