Antena 3 CNN Actualitate Social Ziua protestelor în Capitală. Salariile mici scot funcționarii în stradă

Ziua protestelor în Capitală. Salariile mici scot funcționarii în stradă

Angajații de la APIA și ministerul Finanțelor protestează astăzi pentru a cere salarii mai mari.

de Alexandra Axinia    |    04 Mai 2023   •   09:58

Este ziua protestelor în Capitală. Funcționarii APIA ies în stradă. Aproximativ o mie de funcționari ai agenției de plăți și intervenție spun că vor protesta în fața Palatului Victoria. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că proiectul de lege care urma să le aducă salariile la nivelul celor din APIA Central nu a fost încă aprobat. În total, 4.500 de salariați ar trebui să primească mai mulți bani.

"APIA este una dintre cele mai performante instituții publice care gestionează fonduri europene, dar singura Agenție din subordinea MADR care nu are salariile aliniate la nivel central. De la înființare până în prezent, APIA a atras pentru fermierii români peste 2 miliarde de euro anual și derulează în momentul de față peste 100 de măsuri în sprijinul acestora", spun sindicaliștii din cadrul FNS APIA.

Conform Mediafax, în cazul în care grila salarială nu va fi uniformizată, FNS APIA afiliată la CNS Cartel ALFA anunță blocarea activității pe termen nelimitat

Citește și: Vine frigul în România! Temperaturile scad semnificativ de la o zi la alta | Când scăpăm de vremea rece

Nu doar cei de la APIA vor ieși astăzi în stradă.

Funcționarii din ministerul Finanțelor cer salarii mai bune, dar și condiții de muncă moderne. În Capitală sunt așteptați peste o sută de funcționari și, potrivit acestora, este prima manifestație din cele zece pe care le pregătesc. 

 

 

×
Subiecte în articol: proteste APIA Ministerul Finantelor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close