Antena 3 CNN Actualitate Social Arsenie Boca, declaraţii ciudate în timpul interogatoriului și ce sfaturi le dădea legionarilor

Arsenie Boca, declaraţii ciudate în timpul interogatoriului și ce sfaturi le dădea legionarilor

Arsenie Boca, declaraţii ciudate în timpul interogatoriului și ce sfaturi le dădea legionarilor
22 Feb 2016   •   17:09

Arestat în luna mai a anului 1948, pentru presupuse legături cu Mişcarea Legionară, Arsenie Boca a oferit anchetatorilor săi o mărturie inedită, în care relata ce le spunea legionailor care îi cereau sfatul şi cum îşi dorea să îşi petreacă restul vieţii, scrie adevarul.ro.

Un document inedit, păstrat în arhivele CNSAS, oferă amănunte despre Arsenie Boca, devenit una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei. În luna mai a anului 1948, preotul a intrat în atenţia Siguranţei statului. A fost ridicat de la mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş şi trimis în arest, acuzat că i-a ajutat cu hrană pe luptătorii anticomunişti din Munţii Făgăraşului. Arsenie Boca a petrecut atunci o lună şi jumătate în detenţie. Din iunie 1948, datează declaraţia dată Siguranţei, păstrată în arhivele fostei Securităţi, publicată în volumul ”Părintele Arsenie Boca în atenţia poliţiei politice din România”, de George Enache şi Adrian Nicolae Petcu.

Mai multe, pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close