Antena 3 CNN Actualitate Social Așa îți protejezi locuința în cazul unei inundații. Măsurile rapide pe care le puteți lua

Așa îți protejezi locuința în cazul unei inundații. Măsurile rapide pe care le puteți lua

Așa îți protejezi locuința în cazul unei inundații. Măsurile rapide pe care le puteți lua
24 Iul 2018   •   15:29

Schimbările climatice își fac simțite efectele din ce în ce mai mult. Furtunile puternice din ultima perioadă arată că nu poți fi niciodată pregătit când vine vorba de forțele naturii. 

În cazul inundațiilor, ai rareori posibilitatea de a reacționa, înainte ca apa să producă pagube semnificative, iar în cazurile mai grave poți chiar să îți pierzi casa cu totul. 

Evacuează apa cât mai repede

Viteza ta de reacție este esențială în cazul unei inundații. Odată ce apa a pătruns în interiorul casei, evacuarea sa trebuie să devină prioritatea numărul 1 pentru tine. Cu cât nivelul apei crește mai mult într-o cameră, cu atât mai multe bunuri vor fi afectate, iar pagubele tale vor crește. Însă, odată ce a pătruns în interior, apa va fi foarte greu de scos, iar o găleată nu va fi de mare ajutor, potrivit libertatea.ro.

Curăță șanțurile din jurul casei

În timpul unei inundații, șanțurile care trec pe lângă casa ta se pot înfunda cu resturile aduse de ape. Aceste șanțuri au rolul de a duce mai departe apa de ploaie care se scurge la vale în timpul unei furtuni, însă pot fi de mare ajutor în cazul unei inundații, pentru că vor prelua o parte din apa care inundă curtea ta.

Scoate obiectele din calea apei

Într-o inundație, apa pătrunde în casă foarte repede, iar nivelul ei poate crește foarte rapid. Tocmai de aceea, trebuie să te grăbești să ridici totul de pe podea începând cu obiectele electronice sau electrocasnice și continuând cu restul lucrurilor. Încearcă să ridici toate obiectele valoroase deasupra nivelului apei. Obiectele care stau în apă se pot deteriora, iar în unele cazuri, cum e cel al electronicelor, acestea se pot transforma într-un pericol pentru tine.

×
Subiecte în articol: locuinta inundatii masuri
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close