Antena 3 Actualitate Social Atenție, a apărut un nou tip de înșelăciune. Infractorii au adaptat metoda COVID-19

Atenție, a apărut un nou tip de înșelăciune. Infractorii au adaptat metoda COVID-19

de Claudia Popovici    |    05 Aug 2021   •   20:21
Atenție, a apărut un nou tip de înșelăciune. Infractorii au adaptat metoda COVID-19
Sursa foto: Getty Images

Infractorii au găsit noi tehnici pentru a înșela oamenii, adaptând metoda Accidentul la pandemia actuală. Aceştia se recomandă la telefon ca fiind medici şi cer anumite sume de bani pentru a-i transfera pe cei dragi la spitale din străinătate, în urma infectării cu COVID-19. Două persoane au fost înșelate cu 33.000 de lei.

Incidentul a fost povestit de reprezentanții Poliţiei Române care le recomandă cetăţenilor să ţină constant legătura cu cei dragi şi să nu se lase înșelați de metodele escrocilor care fac apel la emoții şi soluţii urgente.

Cea mai recentă înșelătorie a creat un prejudiciu de 33.000 unor persoane care au crezut că cei dragi pot fi salvați la spitalele din străinătate.

Infractorii, doi tineri de 26 și 30 de ani au fost neținuți de poliţişti.

„Varianta lor: „ - Alo! Fiul dumneavoastră este grav bolnav, în urma infectării cu virusul Covid-19 și trebuie să îl transferăm urgent la un spital din afara țării! Trimitem imediat la dumneavoastră pe cineva să ridice suma necesară salvării lui!

Varianta noastră: „ - Bună seara!...de la Biroul Rutier, Poliția Municipiului Focșani! Ne veți însoți la sediu, este necesar să lămurim anumite aspecte!”

Ora 01.40: Daniel și Sebastian, polițiști rutieri, patrulau pe centura municipiului Focșani, iar din sens opus, un autoturism, al cărui șofer părea grăbit, accelerează și mai mult la vederea echipajului.

Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, au întors după acesta, oprindu-l după 1 km și, în câteva clipe, „s-a făcut și mai multă lumină” într-un caz, la care echipa noastră lucrează.

Pe scurt - În cursul lunii iulie, două persoane, sub imperiul stării emoționale create de „așa-ziși” medici, au înmânat, în total, suma de 33.000 de lei, pentru „salvarea” celor dragi, unor „curieri”.

Cei doi ocupanți, cu vârste de 26 și 30 de ani, au acum timp să se gândească la faptele lor.

Vorbiți cu părinții și bunicii dumneavoastră mai des, rugați-i să vă sune, să se asigure că sunteți bine, mai ales când alții sună înaintea dumneavoastră și susțin „urgențe”. Nu vă lăsați înșelați prin aceste metode", au spus reprezentanții Poliţiei Române pe pagina de socializare a instituţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close