Antena 3 CNN Actualitate Social Atenție, șoferi! O nouă reglementare privind suspendarea înmatriculării autovehiculului va intra în vigoare

Atenție, șoferi! O nouă reglementare privind suspendarea înmatriculării autovehiculului va intra în vigoare

Atenție, șoferi! O nouă reglementare privind suspendarea înmatriculării autovehiculului va intra în vigoare
16 Mai 2018   •   12:30

Şeful Direcţiei Regim Permise, Florin Cătană, a anunţat că începând cu data de 20 mai se va introduce noţiunea de suspendare a înmatriculării autovehiculului, operaţiune care constă în interzicerea temporară a folosirii acestuia pe drumul public.

"A fost emisă anul trecut ordonanţa 14/2017, noutăţile fiind că, prin acest act normativ, începând cu data de 20 mai se introduce noţiunea de suspendare a înmatriculării autovehiculului, operaţiune care constă în interzicerea temporară a folosirii acestuia pe drumul public. Modificările legislative vin pe fondul transpunerii unui pachet legislativ european, dar şi pe fondul solicitării foarte multor cetăţeni cu privire la finalitatea procesului de transcriere a autovehiculului în Registrul Naţional de Evidenţă", a spus Cătană, miercuri, într-o conferinţă de presă la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

El a precizat că acest lucru nu echivalează cu o radiere şi că înmatricularea rămâne valabilă, numai că autovehiculul nu mai poate fi utilizat până nu se remediază motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: şoferi suspendare autovehicule
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close