Atenție, turiști! Focare de infecţie pe litoralul românesc. Ce au descoperit inspectorii în restaurante, cofetării şi magazine

12 Aug 2019   •   13:38
Atenție, turiști! Focare de infecţie pe litoralul românesc. Ce au descoperit inspectorii în restaurante, cofetării şi magazine

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat amenzi de 351.000 de lei pe litoral, săptămâna trecută, unui număr de 37 de unităţi care au pus în pericol sănătatea oamenilor, potrivit unui comunicat remis, luni.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unităţi. 

Controalele au vizat 167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, un depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate. 

În urma acestor controale s-au constatat manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi fapul că probele de preparate culinare nu au fost menţinute 48 de ore. 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, 6 unităţi tip fast-food, 6 unităţi tip bufet, o rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie şi 1 unitate procesare lapte au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei. 

Totodată, au fost emise două Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food. 
 

Sursă: Agerpres
x close