Antena 3 CNN Actualitate Social Autorități în alertă maximă, după ce un bărbat a fost diagnosticat cu antrax

Autorități în alertă maximă, după ce un bărbat a fost diagnosticat cu antrax

Autorități în alertă maximă, după ce un bărbat a fost diagnosticat cu antrax
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Iun 2017   •   07:48

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Botoșani au intrat, luni, în alertă maximă după ce analizele de laborator au confirmat prezenţa bacteriei Bacillus anthracis la un bărbat de 46 de ani.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din satul Flondora, comuna Manoleasa, a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la Spitalul Județean Mavromati cu suspiciune de antrax, iar în urma investigațiilor la care a fost supus la Botoșani s-a stabilit că are boala infecțioasă.

Rezultatele analizelor au venit luni la prânz iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au informat de îndată inspectorii sanitar-veterinari.

Și fiica bărbatului a ajuns la spital, existând suspiciuni că și aceasta ar avea antrax.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor întruni pentru a discuta despre situația de la Manoleasa.

Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), a declarat la Antena 3 ce măsuri s-au luat în acest caz:

„Vorbim de ceea ce a dus la boala acestei persoane, de ceea ce s-a întâmplat în satul respectiv și anume în exploatația lui,noi am lucrat până dimineață la ora 5, vorbim de o explotație în care am găsit un cadavru de bovină sacrificat. Astăzi vorbim de suspiciune pentru că azi-noapte nu am eliberat un buletin de analize, luăm toate măsurile, ceea ce am găsit am îngropat, am respectat procedura de rigoare, iar astăzi se face toată inspecția clinică la toată comunitatea respectivă, animalele nu ies la pășunat, nu se colectează laptele și mai departe vom vedea măsurile în funcție de buletinul de analize”.

×
Subiecte în articol: antrax
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close