Antena 3 CNN Actualitate Social Autorităţile sanitare, în alertă: Se caută contacţii românului cu variola maimuţei | Bărbatul a mers la spital în a 5-a zi de simptome

Autorităţile sanitare, în alertă: Se caută contacţii românului cu variola maimuţei | Bărbatul a mers la spital în a 5-a zi de simptome

Autorităţile sanitare sunt în alertă, după ce a fost confirmat primul caz de variola maimuței de la noi din ţară, iar acesta a mers la spital după patru zile de la apariţia simptomelor.

Autorităţile sanitare, în alertă: Se caută contacţii românului cu variola maimuţei | Bărbatul a mers la spital în a 5-a zi de simptome
Sursa foto: pixabay.com
de Cristina Ştefan    |    14 Iun 2022   •   08:44

Potrivit Ministerului Sănătăţii, a început deja o anchetă epidemilogică şi asta pentru că partenerul persoanei infectate a călătorit recent în mai multe ţări din Europa unde sunt confirmate mai multe cazuri cu variola maimuţei.

La noi, este vorba despre un tânăr de 26 de ani care a mers la spital ieri noapte şi care se află, acum, în izolare pentru 21 de zile.

Boala a fost confirmată în urma investigațiilor de laborator

Bărbatul a început să aibă simptome specifice variolei maimuţei, în urmă cu patru zile, dar abia duminică spre luni noaptea a mers la spital. 

Boala a fost confirmată în urma investigațiilor de laborator. 

Acolo a primit tratament, iar acum se simte bine. Va trebui să stea însă în izolare pentru 21 de zile, timp în care Ministerul Sănătăţii va încerca să afle de la cine a luat virusul.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. 

Virusul intră în organism prin diferite răni de la nivelul pielii ori prin tractul respirator și prin fluide corporale. 

România va avea un vaccin variola maimuţei

Variola maimuţei se transmite mult mai greu faţă de COVID-19, se transmite doar în urma unui contact foarte apropiat. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, şi România va avea un vaccin pentru acest virus, aproximativ 2500 de seruri care vor fi administrate contacţilor direcţi.

Cele mai multe cazuri de variola maimuţei au fost raportate, până acum, în Marea Britanie, Spania şi Portugalia.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close