Antena 3 CNN Actualitate Social Avertisment de ultimă oră de la meteorologi: Un nou cod galben de lapoviță și ninsoare a intrat în vigoare

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi: Un nou cod galben de lapoviță și ninsoare a intrat în vigoare

Avertisment de ultimă oră de la meteorologi: Un nou cod galben de lapoviță și ninsoare a intrat în vigoare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Mar 2018   •   18:04

La această oră intră în vigoare un nou cod galben de lapoviţă şi ninsoare, valabil până mâine la ora 15.

Elena Mateescu, directorul ANM, a venit în emisiunea 100 de minute, cu ultimele precizări.

Fenomene vizate: precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, strat de zãpadã local consistent, polei, intensificãri ale vântului;
Zone afectate: conform textului şi hãrţii;

În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) şi pânã în dimineaţa zilei de marţi (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi (19/20 martie) vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã în general de 10...15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15...20 l/mp, şi se va produce polei.

Temporar, vântul va prezenta intensificãri cu viteze în general de 50...55 km/h, mai mari în zona montanã înaltã, dar şi pe litoral pe parcursul zilei de marţi (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute Elena Mateescu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close