x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Avertisment pentru România: „Trebuie să investiţi în securitate”

de 21 Apr 2017   •   11:48
Avertisment pentru România: „Trebuie să investiţi în securitate” 16
Foto: pixabay.com

România este un „aliat minunat” şi o „ţară de prim rang” în cadrul NATO, însă este musai să continue investiţiile în Apărare, este părerea generalului Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, potrivit news.ro.

„Atât timp cât NATO rămâne unită (...), atât timp cât rămânem uniţi şi continuăm să desfăşurăm exerciţii, ca cel pe care îl vom face în România, Ungaria şi Bulgaria, atât timp cât fiecare stat îşi aduce contribuţia, atunci vom continua să fim siguri, Europa va continua să fie întreagă, liberă, prosperă şi se va bucura de pace”, a spus Ben Hodges.

Generalul a venit în România într-o vizită la baza Mihail Kogălniceanu, în contextul pregătirilor care se fac pentru exerciţiul militar NATO care se va desfăşura în vară.

Acesta a avut și un mesaj pentru Europa: „Trebuie să investiţi în securitate dacă vreţi să fiţi în siguranţă. România face acest lucru”.

Generalul a mai precizat că România trebuie să acorde în continuare o atenţie sporită Apărării, fiind necesară inclusiv modernizarea echipamentelor, existând şi situaţii în care unele dintre acestea sunt învechite, datând din anii ’50.

 

sati