Antena 3 CNN Actualitate Social Avertismentul meteorologilor! Cod galben de ninsori și viscol în mai multe zone din țară

Avertismentul meteorologilor! Cod galben de ninsori și viscol în mai multe zone din țară

Avertismentul meteorologilor! Cod galben de ninsori și viscol în mai multe zone din țară
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Feb 2018   •   08:04

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă în următoarele ore.

Astfel, până la ora 10.00, în județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h şi ninsori viscolite.

De asemenea, aceleaşi fenomene îşi vor face prezenţa în:

Moldova Nouă, Oravița, Anina, Mehadia, Teregova, Zăvoi, Turnu Ruieni, Cornereva, Bozovici, Slatina-Timiș, Pojejena, Carașova, Berzasca, Prigor, Armeniș, Luncavița, Iablanița, Sichevița, Cornea, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Bolvașnița, Domașnea, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș, Marga, Ciudanovița, Văliug, Goruia, Mehadica şi Brebu Nou.

Tot până la ora 10.00, este valabilă o informare meteo de intensificări ale vântului în sudul Banatului și în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, şi ninsori moderate cantitativ în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți și Gorj.

Vântul se va intensifica în sudul Banatului, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, dar și pe crestele înalte din vestul Carpaților Meridionali, cu viteze în general de 65...75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada. În zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți și Gorj vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă.

×
Subiecte în articol: avertisment meteorologi viscol

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close