x close

Avertizare meteorologică. Fenomene extreme în toată țara

03 Dec 2017   •   11:06
Avertizare meteorologică. Fenomene extreme în toată țara Foto: Pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, o serie de atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în Bucureşti şi în opt judeţe din Muntenia, pe durata următoarelor ore. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în Municipiul Bucureşti, dar şi în zonele joase ale judeţelor Buzău, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge viteze la rafală de 55 - 65 km/h. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

O altă avertizare de cod galben a fost emisă și pentru fenomene de ninsori și viscol ce este valabilă în următoarele ore în nouă judeţe. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70...80 km/h, iar ca fenomen meteo asociat este prognozată ninsoare viscolită ce determina scăderea vizibilităţii sub 100 m. 

De asemenea, până la ora 14:00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme rea în 5 judeţe: Sibiu, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava. În aceste judeţe se va semnala ninsoare însoţită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi de 50-70 km/h, care va determina scăderea vizibilităţii sub 100 m. 

Conform, ANM, până la ora 16:00, în zona de munte a judeţului Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului la munte, care la altitudini de peste 1.700 m, la rafală vor atinge şi depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi diminuând vizibilitatea.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

fenomene vant ninsoare viscol anm cod galben
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati