Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul Poporului deschide o anchetă în legătură cu dosarele de pensionare ale românilor mutaţi în străinătate

Avocatul Poporului deschide o anchetă în legătură cu dosarele de pensionare ale românilor mutaţi în străinătate

Avocatul Poporului deschide o anchetă în legătură cu dosarele de pensionare ale românilor mutaţi în străinătate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Aug 2017   •   16:10

Avocatul Poporului a anunţat, miercuri, că s-a sesizat din oficiu şi va efectua o anchetă în legătură cu situaţia din judeţul Bihor, unde românii mutaţi în străinătate aşteaptă câteva luni pentru a li se soluţiona dosarele de pensionare. 

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, ancheta vizează posibila încălcare a art. 47 şi art.51 din Constituţia României privind nivelul de trai şi dreptul la petiţionare. 

Ancheta vine după ce cotidianul 'Bihoreanul' a publicat un articol intitulat "Nimic nu se schimbă în România: Bihorenii mutaţi în străinătate aşteaptă luni bune după dosarele de pensie", în care a fost prezentat cazul unui cetăţean care aşteaptă din luna martie 2017 să primească de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor un simplu document. 

Acesta lucrează în Spania de 15 ani, anul acesta împlinind vârsta de pensionare. Din luna februarie este pensionar, dar nivelul pensiei este mai mic pentru că nu a putut face dovada vechimii desfăşurate în România. 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close