Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă pe piața alimentară în pragul Crăciunului: Bacteria E.Coli, depistată în mai multe produse din carne

Alertă pe piața alimentară în pragul Crăciunului: Bacteria E.Coli, depistată în mai multe produse din carne

Alertă pe piața alimentară în pragul Crăciunului: Bacteria E.Coli, depistată în mai multe produse din carne
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.Z.    |    05 Dec 2016   •   19:08

Inspectorii ANSVSA au depistat bacteria E.Coli în patru probe prelevate din pastă de mici, carcasă de oaie şi hamburgeri, în perioada 31 octombrie - 25 noiembrie.

”În perioada menţionată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la patru probe prelevate din pastă de mici, carmangerie, municipiul Bucureşti; suprafaţă carcasă de ovină (test de sanitaţie), abator, judeţ Buzău; hamburger, supermarket, judeţ Gorj; mici amestec porc cu vită, supermarket, judeţ Tulcea. Menţionăm că un număr de cinci probe prelevate se află încă în lucru”, se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ASVSA).

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016-25.11.2016 au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, într-un număr de 62 de probe buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă, precizează inspectorii ANSVSA.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: e.Coli carne ANSVSA
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close