Antena 3 CNN Actualitate Social Bandă de români arestată în SUA, după ce a jefuit un templu budist

Bandă de români arestată în SUA, după ce a jefuit un templu budist

Potrivit unui comunicat al poliţiei locale, banda de români a dat o spargere într-un templu budist din statul Arkansas, SUA, folosind "metoda rugăciunilor".

Bandă de români arestată în SUA, după ce a jefuit un templu budist
Sursa foto: arkansasonline.com
de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   23:49

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie într-un templu budist aflat într-o casă rezidenţială din Benton County, SUA. Potrivit anchetatorilor banda de infractori acționa prin "metoda rugăciunilor".

Patru femei obișnuiau să se ducă în templele budiste pentru a solicita rugăciuni pentru un membru al familiei. Odată intrate în incintă, una din femei cerea să folosească toaleta, în timp ce celelalte trei atrăgeau atenţia celor din templu. Ultima lor tentativă, din 18 aprilie, a dat greș.

Când membrii templului le-au cerut să plece româncele au devenit agitate. Două zile mai târziu, pe 20 aprilie, cinci femei şi un bărbat s-au întors şi au intrat cu forța în templu, de unde au reuşit să fure bani, bijuterii şi bunuri, mai spun poliţiştii.

Cazul nu este izolat

Detectivii cred ca templele budiste sunt vizate din cauza naturii pasive a ocupanților şi a practicii lor de a accepta donații, de obicei, în numerar.

În acest context, cei șase infractori români au fost arestați pentru tâlhărie şi complicitate la spargeri ale templelor budiste.

Ei vor fi trimiși în judecată pe 7 iunie la curtea din Benton County, mai ales că unii dintre suspecți au fost implicați şi în alte spargeri ale templelor budiste din California, Arizona şi Oklahoma, se mai arată în comunicatului poliţiei, citat de arkansasonline.com.

×
Subiecte în articol: bandă români SUA
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close