Antena 3 CNN Actualitate Social Bani de la stat pentru modernizarea clădirilor. Se dau până la 24 de milioane de lei

Bani de la stat pentru modernizarea clădirilor. Se dau până la 24 de milioane de lei

Noi bani de la stat pentru modernizarea clădirilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile vor demara din 11 decembrie.

Bani de la stat pentru modernizarea clădirilor. Se dau până la 24 de milioane de lei
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Dima    |    25 Oct 2023   •   12:57

Administrația Fondului pentru Mediu va lansa înscrierea în programul pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Înscrierile vor demara în 11 decembrie, la ora 10:00. Se vor încheia la finalul anului: 31 decembrie, 23:59. 

Pentru ce vor putea fi folosite fondurile

Programul va fi demarat pentru a moderniza clădirile publice, prin investiții de natură a crește performanța energetică, a scădea consumul anual de energie și a diminua efectele poluării aerului, potrivit președintelui AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu. Suma alocată pentru această acțiune este de 596.500.000 lei, iar banii din vin vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, notează DC News.

Sumele maxime pornesc de la șase milioane de lei pentru comunele cu o populație de până la 5.000 de locuitori și ajung până la 24 de milioane de lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti. 

Cine poate beneficia de finanțare

Beneficiază de ajutorul de la AFM pentru modernizare unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti sau instituţiile publice din subordinea/în coordonarea autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale, precum și cluburile sportive de drept public și COSR, pentru baze sportive de drept public aflate în administrarea, concesiunea sau folosința acestora; unitățile publice centrale și/sau teritoriale cu atribuţii specifice în domeniul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a proprietăţii publice şi private, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și protecţiei civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă; apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă a populaţiei şi bunurilor. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close