Antena 3 Actualitate Social Bebeluș mort la Iași, după ce opt medici nu au văzut o malformație. Cu probleme la inimă a fost tratat de indigestie

Bebeluș mort la Iași, după ce opt medici nu au văzut o malformație. Cu probleme la inimă a fost tratat de indigestie

de Mirabela Vasile    |    03 Sep 2020   •   16:15
Bebeluș mort la Iași, după ce opt medici nu au văzut o malformație. Cu probleme la inimă a fost tratat de indigestie
Sursa foto: Pexels

Caz cutremurător în România. Un bebeluș de doar șase luni a murit după ce a fost consultat de opt medici. Niciunul dintre ei nu a descoperit malformația de care suferea copilul.

L-au tratat de indigestie, în timp ce bebelușul avea probleme la inimă.

Povestea bebelușului a pornit în momentul în care acesta a avut niște simptome apropiate cu cele ale unei indigestii. Acesta a ajuns în primă fază la un medic generalist, care a pus diagnosticul bebelușului de alergie alimentară. Cu acest diagnostic a fost inițial internat șapte zile într-un spital, acolo unde a primit tratament medicamentos pentru indigestie. 

Părinții au ajuns acasă și au descoperit că starea micuțului nu se ameliora, ba mai mult, se înrăutățea de la o zi la alta așa că au mers în continuare la alți medici pentru investigații alergologice și au contactat nu mai puțin de alți șapte medici pentru a face toate testele în această direcție.

Suspiciunea de malformație cardiacă, sesizată abia după ce l-a consultat opt medici

Și părinții s-au testat pentru diverse alergii, însă nu a fost niciun rezultat concludent. Micuțul a ajuns apoi la spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, acolo unde i s-au făcut mai multe analize, iar atunci au apărut primele suspiciuni de malformație cardiacă și a unei insuficiențe pulmonare. Chinul său a durat nu mai puțin de trei luni de zile, iar după aceea micuțul s-a stins din viață, iar autopsia a demonstrat malformația la inimă.

Părinții nu au spus încă dacă vor face o plângere de malpraxis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close