Antena 3 CNN Actualitate Social Bebeluşul din Danemarca, luat de lângă familie, e în plasament pentru un an. Ce se întâmplă cu părinţii

Bebeluşul din Danemarca, luat de lângă familie, e în plasament pentru un an. Ce se întâmplă cu părinţii

Bebeluşul român din Danemarca a fost externat şi pus în plasament, iar părinţii săi au interdicţie un an de zile pentru a-l vedea.

Bebeluşul din Danemarca, luat de lângă familie, e în plasament pentru  un an. Ce se întâmplă cu părinţii
Sursa foto: Antena 3
de Vasile Dale    |    23 Feb 2022   •   14:51

Cei doi părinţi sunt în continuare în arestul poliţiei pentru următoarele patru săptămâni. Practic, ei urmează să fie prezentaţi judecătorilor, undeva la finalul acestei săptămâni. 

Informaţiile sunt foarte vagi deoarece totul este ţinut la secret. Şi presa din Danemarca a scris foarte puţin despre acest caz care a stârnit vii reacţii în România. 

Se ştie în acest moment că micuţul a fost externat din spitalul din Odense, cel mai prestigios spital de pediatrie din Danemarca, şi a fost dat unei familii adoptive pentru o perioadă de un an de zile. 

Părinţii naturali nu îl vor putea vedea, indiferent de situaţia lor, timp de şase luni de zile. Practic, nici dacă judecătorul va decide să îi pună în libertate pe timpul anchetei, ei nu vor putea să se apropie de copil, cel puţin jumătate de an. 

S-a tot discutat în spaţiul public referitor la acuzaţiile aduse moaşei. În presa daneză s-a scris extrem de clar că aceasta a vizitat familia respectivă ori de câte ori a considerat de cuviinţă, fără o programare prealabilă. 

Totodată, cei de la serviciul de Ambulanţă au fost acuzaţi că nu au intervenit în timp util, dar trebuie spus că apelul celor doi părinţi a venit timpul furtunii Marik, care a făcut ravagii în Danemarca, serviciile de urgenţe fiind prinse în diferite misiuni. Tot din cauza condiţiilor meteo, copilul a fost apoi transferat cu maşina şi nu cu elicopterul, de la spitalul iniţial unde a fost dus de părinţi, fiind vorba de o distanţă de 150 km.

Cei doi părinţi sunt în două centre de reţinere diferite. Ei sunt audiaţi, ancheta este în plină desfăşurare şi este o chestiune de zile până când poliţiştii îi vor prezenta în faţa judecătorilor. 

×
Subiecte în articol: Danemarca bebelus România
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close