Antena 3 CNN Actualitate Social Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani. Anunțul făcut de Ministrul Familiei

Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani. Anunțul făcut de Ministrul Familiei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă pregătirea de către guvern a unui program ambiţios de sprijin al femeilor din ţara noastră.

Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani. Anunțul făcut de Ministrul Familiei
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
de Alexandra Dima    |    20 Mai 2022   •   11:34

Gabriela Firea spune că mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, în structuri de conducere, la stat şi la privat, şi că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen şi pregătesc un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecut de 40 de ani.

”Respectul faţă de femei - tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic - SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic – Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România – Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!”, spune Firea într-o postare pe Facebook

”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a mai scris Gabriela Firea.

Ea a anunţat că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi pentru combaterea şi prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă.

”De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”, mai afirmă Firea.

×
Parteneri
Un nou ciclon ameninţă România | Cod galben de vijelii şi grindină
x close