Antena 3 CNN Actualitate Social Bilanțiul victimelor virusului West Nile în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Bilanțiul victimelor virusului West Nile în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Bilanțiul victimelor virusului West Nile în România. Anunțul Ministerului Sănătății
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Oct 2018   •   21:56

Un număr de 256 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virusul West Nile şi 36 de decese au fost înregistrate până în prezent, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat al MS, în Bucureşti s-au înregistrat 10 decese, 4 - în judeţul Iaşi, 4 - în judeţul Olt, 4 - în judeţul Bihor. Două decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte un deces în judeţele Alba, Brăila, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman. Decesele au fost înregistrate la pacienţi cu co-morbidităţi.

În ultima săptămână au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

"Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire", se arată în comunicat.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea se numără mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close