Antena 3 CNN Actualitate Social Bogdan Chirieac, despre cum va arăta România peste trei luni: Prețurile proprietăților se vor prăbuși

Bogdan Chirieac, despre cum va arăta România peste trei luni: Prețurile proprietăților se vor prăbuși

Bogdan Chirieac a vorbit despre cum vede România peste trei luni. Analistul politic preconizează o prăbușire a prețurilor la proprietăți.

Bogdan Chirieac, despre cum va arăta România peste trei luni: Prețurile proprietăților se vor prăbuși
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
01 Apr 2020   •   21:08

”România va fi, cel mai probabil, tot în carantină. Starea de urgență s-ar putea ridica în cel mai bun caz în iunie și într-un caz mai realist în august sau chiar mai târziu. Vestea bună este că, până în toamnă, va exista cu siguranță un tratament destul de eficient și poate că, în același timp, deși ceva mai târziu, un vaccin.

Cum va trăi lumea după Covid-19? Se fac tot felul de scenarii apocaliptice cu China și Rusia care vor deveni noile puteri mondiale sau cu destrămarea Uniunii Europene. Cu siguranță, ordinea mondială actuală nu se va schimba sau mai bine zis va dura mulți ani până vor avea loc modificări fundamentale. Uniunea Europeană va exista în continuare, fiindcă nu există altceva care să-i ia locul.

Deși, în prima etapă, în România va avea loc o deflație, prețurile la alimente și la dezinfectanți sau articole medicale vor creşte substanțial. Prețurile proprietăților se vor prăbuși. Lumea nu va mai cumpăra locuințe, chiriași din blocurile de birouri vor pleca din cauza închiderii activității, investițiile se vor dirija în special către piețele dezvoltate și mult mai puțin pe piețele emergente din Europa de Est. Probabil că euro va fi schimbat în România cu mai mult de 5 lei.

Firește că o țară cu astfel de rezultate va fi retrogradată de agențiile de rating, fapt care va împiedica România să se împrumute pe piețele internaționale la dobânzi cât de cât decente. Cu alte cuvinte, începând din vară românii vor fi plătiți raportat la euro cu mai puțin bani, dar în schimb vor cheltui mult mai mult pe mâncare și servicii. Asta pe fondul scăderii semnificative a valorii proprietăților imobiliare.”, a zis Bogdan Chiriac, la DC News.

×
Subiecte în articol: Bogdan Chirieac
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close