Antena 3 CNN Actualitate Social Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie
20 Dec 2017   •   16:41

Perchezițiile efectuate în locuința și la clinica privată ale profesorului universitar Mihai Lucan (69 de ani), fost șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca în perioada 2000-2017, reprezintă sfârșitul epocii în care cunoscutul chirurg a fost unul dintre răsfățații presei românești, scrie pressone.

Procurori ai DIICOT și polițiști de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și de la Direcția de Investigații Criminale au descins miercuri, 20 decembrie, la cinci adrese din Cluj-Napoca legate de numele și afacerile lui Mihai Lucan.

Această percheziție extinsă are la bază un dosar de delapidare în care Mihai Lucan este cercetat alături de fiul său, Valerian Ciprian Lucan, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca.

DIICOT folosește pentru acest dosar termenii de "grupare infracțională specializată în delapidare".

Împreună cu Lucan tatăl și fiul mai este cercetat Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, fost manager al ICUTR, dar și membru fondator al Asociației "Cercul Social" pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente și Colaborative de Economie Circulară.

Cei trei sunt învinuiți că ar fi prejudiciat Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal cu peste 5 milioane de lei (mai precis, 5.169.406 lei).

Dosarul Lucan este edificator pentru unul dintre cele mai grave fenomene petrecute în sistemul de sănătate din România după 1990: "căpușarea" unor clinici de stat de către medici care și-au înființat firme private cu același profil.

Mai multe, pe pressone.

×
Subiecte în articol: Mihai Lucan chirurg faliment clinica
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close