Antena 3 CNN Actualitate Social Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend. Ce activități se vor desfășura în cadrul evenimentului

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend. Ce activități se vor desfășura în cadrul evenimentului

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend. Ce activități se vor desfășura în cadrul evenimentului
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
29 Aug 2017   •   20:46

Primăria Capitalei, prin intermediul Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează cea de-a treia ediție a evenimentului ”La pas pe Calea Victoriei” pe 2 și 3 septembrie, care își propune să readucă pe una dintre cele mai importante străzi din centrul orașului atmosfera Bucureștiului interbelic.

Astfel, pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, Calea Victoriei va redeveni pietonală, cu un traseu special, presărat cu activități celebre de odinioară, care animau faimoasa stradă în perioada în care Bucureștiul purta titulatura de ”micul Paris”.

Potrivit Libertatea.ro, animatori pe picioroange, portretiști și caricaturiști, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creație, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziție de fotografie, tradiționala ‘Bătaie cu flori’, alături de produse și preparate culinare diverse, sunt doar câteva dintre atracțiile pe care bucureșteni le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală, transmite Primăria Capitalei.

Calea Victoriei, dominată de unele dintre cele mai frumoase clădiri din București, este un punct de reper și pentru arta și istoria românească prin numărul muzeelor aflate pe traseul acesteia.

Astfel, pe 2 și 3 septembrie, pe Calea Victoriei vor putea vizitate și cele trei muzee, care vor avea un program prelungit pe parcursul evenimentului, după cum urmează: Muzeul Municipiului București — Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10:00 — 21:00; Muzeul Național ‘George Enescu’, în intervalul 10:00 — 20:00; Muzeul Național de Artă al României, în intervalul 9:00 — 21:00.

Manifestările artistice stradale au reprezentat în perioada interbelică un motiv de distracție și destindere, Calea Victoriei fiind un loc preferat de promenadă al bucureștenilor, în care aceștia alegeau să își petreacă o bună parte din timpul liber.

În acest weekend, pe 2 și 3 septembrie, între orele 10:00 — 21:00, vă invităm să redescoperim împreună, la pas, atmosfera orașului de altădată, pe aceeași Calea Victoriei!

Accesul la toate activitățile din cadrul evenimentului este gratuit.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close