Antena 3 CNN Actualitate Social Capriciile vremii: Săptămâna viitoare ninge, apoi va fi cald. Prognoza ANM

Capriciile vremii: Săptămâna viitoare ninge, apoi va fi cald. Prognoza ANM

Capriciile vremii: Săptămâna viitoare ninge, apoi va fi cald. Prognoza ANM
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    02 Oct 2016   •   14:44

Vremea se răcește la începutul săptămânii viitoare, apar ploile și nu sunt excluse nici precipitațiile mixte, iar de la sfârșitul săptămânii, se va încălzi din nou.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. 

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ
ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține caldă pentru începutul lunii octombrie, iar pe parcursul zilei cerul va fi variabil, mai mult senin în est şi sud-est. Treptat, începând din orele serii înnorările se vor accentua în special în jumătatea de vest a ţării, unde local şi temporar vor fi averse însoţite trecător de descărcări electrice şi posibil de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 și 16 grade. Pe arii restrânse, dimineața şi izolat noaptea, în zonele joase de relief din est și sud-est şi în depresiuni va mai fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în mare parte a zilei, dar va prezenta înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de cele din intervalul precedent în majoritatea zonelor, astfel încât în regiunile intracarpatice se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua, ziua pe arii extinse în jumătatea de vest a teritoriului şi pe spații mai mici în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Ploile, îndeosebi sub formă de aversă, vor fi însoțite trecător de descărcări electrice, iar punctiform în nord-vest şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 8 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară şi noaptea când temporar vor fi ploi şi posibil descărcări electrice, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară, va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI
ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros în Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde va ploua pe arii extinse, iar în celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala local în Banat și Muntenia și izolat în Oltenia. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Punctiform se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere în sud-vest, vest și nord. Temperaturile maxime vor cuprinse între 12…13 grade în depresiuni și 20…21 de grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între 5 și 11 grade.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă și se va răci, devenind normală din punct de vedere termic pentru această dată. Trecător va ploua slab, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI
ÎN ŢARĂ
Vremea va fi rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în Moldova și în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse, exceptând regiunile vestice şi sud-vestice unde înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales ziua. În zona de munte vor predomina ninsorile. În regiunile estice cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor cuprinse între 7 grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 17 grade, izolat, în Dobrogea și sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 și 8 grade. Noaptea vor fi condiții de brumă în jumătatea de sud-vest a țării și, izolat, se va produce ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă și va deveni rece pentru această dată. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 06.10.2016 ORA 09 – 09.10.2016 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea, deosebit de rece în prima zi mai ales în vestul, centrul și nordul țării, se va încălzi apoi în toate regiunile. Local și temporar va mai ploua, iar la munte precipitațiile vor fi mixte la începutul intervalului.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi se va încălzi. Probabilitatea de ploaie va crește în ultima zi.

Pentru mai multe detalii despre starea vremii, accesați meteoplus.antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close