x close

Captură uriașă de droguri în Maramureș. Doi olandezi au încercat să aducă în țară 84,3 kilograme de heroină

05 Mar 2019   •   09:40
Captură uriașă de droguri în Maramureș. Doi olandezi au încercat să aducă în țară 84,3 kilograme de heroină

Doi cetăţeni olandezi au fost prinşi luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, având ascunse într-un autoturism 167 de pachete care conţineau 84 kilograme de heroină, a informat DIICOT. 

”La data de 04.03.2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților H. H. și K. E. N., cetățeni olandezi, pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc.


În fapt, s-a reținut că, la data de 04.03.2019, la ora 09:33, suspecții au pătruns pe teritoriul României, prin P.T.F. Sighetu Marmaţiei, dinspre Ucraina, într-un autoturism înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că autoturismul este prevăzut cu un loc special amenajat format prin dublarea porţiunii de şasiu pe suprafaţa aferentă zonei locurilor din faţă ale autoturismului, compartiment realizat prin sudarea de foi de tablă, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunului pasagerului din dreapta faţă.


În compartimentul special amenajat au fost identificate 167 de pachete  ce conțineau cantitatea de 84,3 kg heroină.

În cursul zilei de astăzi suspecții urmează să fie prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Acțiunea a fost instrumentată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Citeşte mai multe despre:

Maramures captura
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati