Antena 3 CNN Actualitate Social Care a fost ultima dorinţă a soţilor Ceauşescu înainte de a muri. Ofițerul care i-a împușcat: „M-a întrebat...”

Care a fost ultima dorinţă a soţilor Ceauşescu înainte de a muri. Ofițerul care i-a împușcat: „M-a întrebat...”

Care a fost ultima dorinţă a soţilor Ceauşescu înainte de a muri. Ofițerul care i-a împușcat: „M-a întrebat...”
Sursa foto: sursa foto: Historia
03 Dec 2019   •   16:45

Ofiţerul Ionel Boeru avea 31 de ani şi făcea parte dintr-o unitate de elită de paraşutişti când i-a împuşcat pe Nicolae şi Elena Ceauşescu de Crăciun.

Paraşutistul Ionel Boeru se oferise voluntar pentru o misiune de Crăciun despre care nu ştia nimic. A descoperit însă că trebuia să împuşte doi oameni neînarmaţi.

Ministrul m-a întrebat: "Căpitane, poţi să faci asta?" I-am spus "Da". Ce puteam să spun? - a povestit paraşutistul Ionel Boeru pentru The Guardian.

Boeru ştie că gloanţele lui i-au ucis pe dictatori pentru că, atunci când a început să tragă, unul dintre cei trei militari din plutonul de execuţie nu s-a putut mişca preţ de câteva secunde, iar al doilea nu şi-a pus arma pe automat şi a tras doar câteva focuri, pe rând.

„sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este ok, dar când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu-i doresc nimănui aşa ceva" - a declarat Ionel Boeru.

Ofiţerul a povestit că soţii Ceuşescu au cerut să moară împreună. Deşi procedura prevedea ca ei să fie executaţi separat, el le-a îndeplinit acea ultimă dorinţă.

 

×
Subiecte în articol: Crăciun ceausescu moarte
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close