Antena 3 CNN Actualitate Social Care este orașul în care majoritatea românilor și-ar dori să locuiască

Care este orașul în care majoritatea românilor și-ar dori să locuiască

Care este orașul în care majoritatea românilor și-ar dori să locuiască
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Mai 2017   •   15:08

Peste 15 la sută dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială într-un studiu prezentat vineri la Cluj, care pune în top şi Timişoara şi Bucureştiul.

Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, a declarat că studiul realizat de Banca Mondială şi prezentat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB în cadrul prelegerii „Oraşe Magnet: Ce pot face oraşele româneşti pentru a fi mai atractive pentru oameni”, a avut ca scop regândirea politicii de dezvoltare regională pe perioada de programare 2021 – 2027.

Potrivit lui Ionescu - Heroiu, având la bază acest studiu, autorităţile publice locale şi naţionale vor fi convinse de importanţa oraşelor pentru dezvoltarea ţării.

„Cluj-Napoca este pe drumul corect şi putem atinge obiectivul de a fi oraşul numărul 1 în România în materie de calitate a vieţii şi de referinţă în Centrul şi Estul Europei”, a spus Boc.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Cluj oras
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close