Antena 3 CNN Actualitate Social Tânără de 20 de ani, înger păzitor pentru un bărbat care a fost la un pas de moarte

Tânără de 20 de ani, înger păzitor pentru un bărbat care a fost la un pas de moarte

Carmen, în vârstă de 20 de ani, voluntar de trei ani la ISU Mureş a fost îngerul salvator pentru un bărbat, în vârstă de 50 de ani, căzut la pământ cu hemoragie la cap.

Tânără de 20 de ani, înger păzitor pentru un bărbat care a fost la un pas de moarte
Sursa foto: Facebook MAI
de Claudia Popovici    |    18 Mai 2021   •   21:50

Carmen este o tânără în vârstă de 20 de ani, elevă a Școlii Postliceală “Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș. Atunci când termină cursurile și în zilele ei libere, Carmen se dedică în totalitate pentru salvarea semenilor. Îmbracă combinezonul roșu și se alătură colegilor ei de pe echipajele de prim ajutor. La fel a făcut şi zilele trecute.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Carmen, voluntar de 3 ani la ISU Mureș, terminase tura și aștepta autobuzul pentru a merge acasă. La un moment dat, atenţia i-a foat atrasă de niște ţipete şi de imaginea unui bărbat căzut la pământ, cu hemoragie în zona capului.

„Oamenii din jur spuneau că ar fi avut o altercație cu un alt bărbat”. Victima, un bărbat de aproximativ 50 de ani, era inconștientă și avea pulsul foarte slab. Am sunat imediat la 112, le-am spus că sunt voluntar la ISU și, până la sosirea echipajelor, voi face tot ce pot pentru a-l menține în viață", povestește MAI pe Facebook.

Carmen a evaluat rapid situaţia şi cu ajutorul unei truse de prim ajutor împrumutată de la un şofer a reuşit să oprească hemoragia.

„Deoarece nu aveam nimic la îndemână, am făcut semn unei mașini să oprească și i-am cerut doamnei care se afla la volan trusa de prim ajutor. Așa am reușit să îi opresc hemoragia bărbatului. Apoi, l-am poziționat astfel încât să nu sufere alte leziuni.După câteva minute, victima și-a recăpătat ușor conștiența și a întrebat ce s-a întâmplat", a mai povestit MAI.

Revenindu-şi în fire, bărbatul a început să ceară detalii despre ce i s-a întâmplat. În tot acest timp, Carmen i-a stat alături, liniştindu-l până la venirea unui echipaj SMURD.

„După plecarea ambulanței, Carmen s-a curățat de sângele pe care îl avea pe mâini în urma îngrijirii bărbatului. A strâns tot ce era murdar și le-a împachetat pentru a le arunca, așa cum a învățat. În liniștea așternută în jurul său, a simțit o mână pe umăr. Carmen s-a întors, iar în spatele său era femeia care i-a oferit trusa de prim ajutor.

-De la dumneavoastră am trusa medicală, nu? Promit că mâine vă aduc una nouă. Am și uitat să vă mulțumesc!

- Bravo, Carmen! Așa am auzit la colegii tăi de la SMURD că te cheamă. Nu pentru trusă te-am deranjat. Eu vreau să îți mulțumesc! E deja târziu și autobuzul poate mai întârzie. Îmi dai voie să te conduc eu acasă", a mai scris MAI pe Facebook care a povestit întâmplarea felicitând spiritul civic al lui Carmen dar şi al șoferiței care a dat dovadă de omenie împrumutând trusa de prim ajutor.

×
Subiecte în articol: ISU Mureş Carmen barbat hemoragie cap
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close